Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 1 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Autósiskola Képzés

Megújult az idegen nyelvű kérdésbank is

2015-10-20 19:17:12

Az angol, német vagy román nyelven KRESZ vizsgázók is az új, korszerűsített és kibővített kérdésbankból tehetnek vizsgát. Mint ismeretes, a számítógépes elméleti vizsga kérdésbankja 2015 januárjában teljesen megújult. Az új kérdésbank létrehozásának, valamint az idegen nyelvi továbbfejlesztésnek egyaránt a közlekedésbiztonság fokozása a célja, hogy felkészült, valós tudással rendelkező járművezetők kerüljenek az utakra.


A korszerűbb, élethűbb ábrázolásokkal, a naprakész technológiát figyelembe vevő kérdésekkel a járművezető-jelöltek a gyakorlatban  alkalmazhatóbb tudást szereznek meg. A kérdések számának jelentős növelésével pedig az a helytelen tanulási módszer szüntethető meg, amikor a vizsgázó csak bemagolja a helyes válaszokat.


A magyar nyelvű kérdések megújításával azonos szempontoknak megfelelően újult meg az idegen nyelven vizsgázók kérdésbankja is.

Az eddigiekhez képest a többszörösére nőtt a kérdések száma, illetve a megjelenítés és a tartalom is a modern technológiákat tükrözi. Az érintett idegen nyelvek köre változatlan, azaz továbbra is angol, német és román nyelven van lehetőség A, A1, A2 és B kategóriában számítógépes elméleti vizsgát tenni. A vonatkozó jogi szabályozás értelmében ezektől eltérő nyelven kérelemre, tolmács közreműködésével lehet vizsgázni.

A módosítás - csakúgy, mint a magyar kérdések esetében - most sem igényel változtatást a vizsgázók felkészülésében, hiszen továbbra is a KRESZ szabályainak teljes körű elsajátítására van szükség.

A vizsgakérdések minden érintett nyelven elérhetőek ITT.


Idegen nyelvű elméleti vizsgaesemények száma ebben az évben, 2015. augusztus 31-ig:

angol: 645

román: 95

német: 236

   

 

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet