Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 1 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
NKH

NKH módszertani sarok

2015-07-19 09:39:11

Az NKH oldalán egyre több naprakész hírt lehet olvasni. Az más kérdés, hogy az információk nagy része nem a mi szakmánkhoz kapcsolódik, ami érthető is, hiszen a közlekedési hatóság felügyeli a vízi, légi és vasúti közlekedést is.

Érdekes színfoltként jelent meg egy cikk, amely akár a képzéshez módszertani anyagként is felhasználható. A címe: "A vezetés közbeni figyelemelterelés"

Idézet az írásból:

"Az autóvezetés már önmagában egy komplex cselekvés, hiszen egy többtonnás járművet nagy sebességgel irányítunk, navigálunk változó terepen, sebességet és távolságot becslünk, s közben a körülöttünk haladókra és a tereptárgyakra is időben kell reagálnunk. Ha ezekhez a feladatokhoz még egyet felveszünk – legyen ez akár, hogy az utasunkkal beszélgetünk, vagy rádióállomást váltunk -, elég lehet arra, hogy elveszítsük a kontrollt a jármű felett vagy késve döntsünk egy veszélyes helyzetben. A figyelmetlen vezetés Észak Amerikában évente 1 millió balesethez vezet, aminek egy része halállal vagy súlyos sérüléssel végződik. Ennek a gazdasági hatása - szakértők szerint - eléri a 40 milliárd dollárt."

A folytatás ITT olvasható.

 

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet