Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Autósiskola

Tényleg ez látszik kívülről?

2016-01-09 23:54:36

Nem nagyon szeretek eseményeket kommentálni...

Elsősorban azért, mert megpróbálom az adott hírt, eseményt, történést - jelen esetben egy TV műsor anyagát -, úgy közvetíteni az Oktatóklub látogatói felé, hogy ne befolyásoljak senkit a véleményalkotásban.


Az Echo TV január 7-i műsora mellett azonban nem tudok szó nélkül elmenni.

Mindamellett, hogy akár örülni is lehetne annak, hogy végre a honi médiában valaki húsz percen keresztül behatóbban foglalkozik szeretett szakmánkkal.

Az első kérdésem az, hogy egy ilyen műsorba miért nem hívnak meg olyan személyt, aki tevőlegesen szereplője is a gépjárművezető képzésnek? Ez lehetett volna akár egy most végzett, kezdő oktató is, mert biztos, hogy ennyi sületlenséget, amit hallhattunk, ő sem hordott volna össze.

Felháborítónak tartom, hogy súlyos tárgyi tévedésekkel teletűzdelve nyilvánul meg valaki egy adásban, felkészületlenségét bizonyítva. Hogy az oktatók, autósiskolák megítélését ennyire negatív szemszögből nézik, hogy ennyire degradálják azt a tevékenységet amit több százan, nap mint nap az elmondottakkal szemben becsületesen végzünk. Hogy félrevezetik a nézőket, például olyan kijelentésekkel, hogy több képzőszerv egy hét alatt ígér jogosítványt, hogy motoros KRESZ-t 3 óra alatt meg lehet tanulni. Vagy hogy a tanuló csak 6 órát tölt pályán és forgalomban - de közben végigjárja a vizsgaútvonalakat. Nyilvánvaló, hogy ez így nem igaz.

Mindezeken felül azért nem árt azzal sem szembesülnünk, hogy laikusok számára ez a vélemény az oktatásról, az oktatók, autósiskolák munkájáról, ami több mint elkeserítő...

Várom a véleményeket!

Pető Attila

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

COFON 2016.02.07

Én 7perc után leállítottam a lejátszást!
A 90-es évektől kezdve soha senki nem kérte ki a véleményünket a szakmáról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A 90-es évektől folyamatosan romlik az "alapanyag" ( bocs ez bunkóság, de szerintem így van )!!!!!!!!!!!
A 90-es évektől marhaságok tömkelegét kell oktatni , követelni a tanulótól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A 90-es évektől folyamatos a " felhígulás". ( mi lesz itt, 5-10 év múlva - bocs a fiatalabb kollegáktól ) !!!!
A 90-es évektől nem ( igazán ) lehet tisztességesen "megélni" az iskolák ( isk.vezetők ) által kért- adott?! díjból !!!

olaszrol 2016.01.19

Na ez a szégyen, hogy ilyen igénytelen műsort leadnak a tévében.

Felháborító, hogy ennyire felkészületlenül, de bátran merik alázni másnak a munkáját.
Az esetleg megfordulhatott volna valaki fejében, hogy ha már nem is hívunk meg a műsorba senkit, akinek lenne egy hangyányi köze is ahhoz, amiről szó van 20 percen keresztül, legalább hívjunk fel telefonon egy szakoktatót, mégis csak a 21. századot tapossuk, szinte mindenhol van már térerő.. Legalább azt a néhány adatot el tudta volna mondani pontosan, amit nem nagyon sikerült összeszedniük a netről.

Ajánlanám a következő műsortervnek a következő szituációt:
Tegnap voltam fogorvosnál, és nagyon fájt a gyökérkezelés, meg fizetnem is kellett érte, meg nem is volt szimpatikus a doki. Ebből következik, hogy utálom az összes fogorvost, mert fáj, amit és ahogyan csinálnak; pénzsóvár az összes; meg egyébként sem szimpatikusak. Önök hogyan vélekednek erről?

Ja, és tessenek megnyugodni, mert vannak olyan szakoktatók is, akik szinte derékszögben ülnek az autóban, mert féltik a saját, és mások személy- és vagyonbiztonságát.

Le a kalappal EkóTéVé, tartozik nekem 23 perc és 21 másodperccel, amit elpazaroltam az életemből, és 6 szem frontin árával, amit kénytelen voltam bevenni kb. a hatodik percben.

Adam 2016.01.15

Tényleg ez látszik. Még félig laikusként is.
Bár nem volt színvonalas műsor, és mondtak hülyeségeket, néhány információjuk nem volt naprakész, legalább annyi viszont abszolút igaz. Három kategóriát, három különböző autósiskolában tettem le az elmúlt 12 évben, és az elmondottak abszolút megállják a helyüket. Az első oktatóm nem hagyta használni a pedálokat, mert annyira féltette az új autóját, nehogy lefulladjak. A következő ?B?-s oktatóm (mivel a türelmemnek volt egy határa), nemhogy feküdt az ülésben, konkrétan aludt a rutinpályán. Ha kérdésem volt, az volt a válasz, hogy oldd meg. És igen, azt se tudtunk mit, hány órát írunk alá, a kilométereket meg pláne nem számoltuk. Minden ki volt élezve arra, hogy vegyünk pótórákat, mert hülyék vagyunk a vezetéshez és erre persze magunktól jöjjünk rá. A vizsgaútvonalakat pedig igyekeztünk elkerülni, nehogy már sikerüljön elsőre a vizsga. Mikor az iskolavezetőtől kértem másik oktatót, mert az akkori éppen, csak oktatni nem volt hajlandó, a válasz az volt, őszintén, hogy nem tudok neked jobbat adni, mert nincs. Mindegyik ilyen és kezdte sorolni?.
Az ?A? kategóriára vonatkozólag elhangzottak pedig abszolút megfelelnek az általam tapasztaltaknak. Szó szerint úgy történt, ahogyan elmondták. Hogy lehet megtanulni 3 óra alatt a motoros Kreszt? Végtelen egyszerűen. Bemész az első KRESZ órára és közlöd, hogy téged ez marhára nem érdekel, majd otthon megtanulod, megoldható? Igen, meg. Hogy hogyan, nem kell hozzá nagy kreativitás, csak írni tudni, alá. És mész vizsgázni, ennyi, nem kell ezen felháborodni. Mind 2 vizsgaútvonalon voltunk 2szer forgalomban. Itt legalább tényleg a vizsgaútvonalakat jártuk. Egyáltalán nem érdekelt, hogy hány órát írok alá, mivel előtte 10 évet motoroztam.
A ?C? kategóriát meg inkább le se írom, mert az már tényleg nagyon durva volt. Ezzel a riporttal inkább az a gond, hogy a problémák felét mondja csak el, lehetne ezt még bőven fokozni. Igaz, én tényleg mindig a legolcsóbb iskolát választottam. Bár az ismerősök tapasztalatai sem jobbak.
Érdemes lenne egy panaszfalat működtetni iskolákról, oktatókról, jogosítvány szerzési történetekről, érdekes dolgok derülhetnének ki?.
Lehetséges, hogy aki egy drágább autós iskolához ment, soha nem találkozott ezekkel a dolgokkal és még sok minden mással, és értetlenül áll az egész előtt. Mindenesetre én kissé álszentnek érzem a felháborodást.

roma63??! 2016.01.11

Roma
Nagyon felületes és zuhanyhiradó szintü infokat hallotam. Egyetértek Petö Attilával,hogy legalább valaki elezdett foglalkozni ezzel a rendkivül kényesnek tünö szinte mindenkit érintö témákel. Nagyon jó lenne tisztázni egy két fotos kérdést amely nem lett megválaszolva a müsorban.

cekiferi 2016.01.11

Teljesen fel vagyok háborodva amit ez a 3 okostojás művel és nyilatkozik. Halvány fogalmuk sincs az egészről de azért okoskodnak. Mintha én akarnám megmondani az agysebésznek,hogy mikor mit kell csinálni....
Undorítók.....

Új hozzászólás írása
További hozzászólások
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet