Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 1 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Képzés NKH

Apróbb változások a jogosítványszerzéssel kapcsolatban

2015-11-08 13:36:43

A Nemzeti Közlekedési Hatóság bejelentése alapján néhány dolog változik a jogosítványszerzéssel kapcsolatban.

  1. Ha a parlament is megszavazza, akkor az első jogosítvány kiadása illetékmentessé válhat. Azaz ezzel 4000 forintot tudnak spórolni a tanulók.
  2. 2016 januárjától tovább fejlesztik a már egy éve megújított KRESZ kérdésbankot. Amely ezentúl kihasználja a komolyabb ábrázolástechnikai megoldásokat, azaz korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenhetnek a mozgóképes kérdések is.
  3. Bár egy ideje már így működik, most jelentették be a nyilvánosság felé, hogy kétpéldányos lesz a gyakorlati vizsgáztatásához előírt minősítő lap, amelyet így a tanulók hazavihetnek.

A sajtótájékoztató további részletei az NKH oldalán olvasható.

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

attila3 2015.11.12

Somogyi tökéletesen leírta a lényeget . Szerintem lehet az NKH felé tolmácsolni már most a "többünk problémáját".

somogyi 2015.11.12

És véleményed szerint jó ez így? Nem lehetne a Közlekedési Hatóságra valahogy nyomást gyakorolni, hogy hozzájuthassunk a kérdésbankhoz a válaszokkal együtt? Szerintem ez lenne az ügyfelek ( tanulók és oktatók) közös érdeke és egy ügyfélközpontú hatóságé is.

Pető Attila 2015.11.12

Én azt érzékelem, hogy a tanulóknak nincs problémája ezzel. Az általam annak idején működtetett Digikresz programban is a bejelentkezők 80%-a csak a teszt feladatsorokon gyakorolt, és csak 20% futotta végig a tematikus kérdéseket sorban, egymás után.
Azt hiszem sokkal inkább az oktatóknak hiányzik, hogy ismerjék a kérdéseket, de akkor megint felvetődik a kérdés, hogy magoltassunk, vagy inkább tanítsunk?
De ha ez valóban többek problémája (ahogy írod, tanulóké és oktatóké), és ezt jelzik is számunkra, akkor természetesen tolmácsolni fogjuk az NKH felé.

somogyi 2015.11.10

Jók ezek a változások, csak nagyon fontos lenne, hogy ezeket az új ábrákat és mozgóképes kérdéseket az oktatók időben megismerhessék és ne csak véletlenszerű tesztek megoldásával láthassák karácsonykor. Abban az estben, ha ez úgy fog történni mint 2014 év végén, akkor nem lehet erre felkészülni sem az oktatóknak, sem a tanulóknak. Nem akarom elhinni, hogy ez normális dolog. Először ki kellene adni az új kérdéseket a válaszokkal és utána bevezetni őket, de gondolom ez nem így fog történni....

Pető Attila 2015.11.10

Aki figyelemmel kíséri a kérdéseket, az jól láthatja, hogy szinte hetente kerülnek bele új feladványok. Tehát az biztos, hogy könyv formában a jövőben nem lesz már kiadva gyakorló tesztsor.
Neten keresztül viszont elérhetők.

somogyi 2015.11.11

Miért csak véletlenszerű tesztek formájában érhetőek el a kérdések? Valószínűleg vannak olyan személyek akiknek megvan a teljes kérdésbank a válaszokkal, csak nem szeretné ezeket közkinccsé tenni. Mi is ennek az oka? Ez tisztességes piaci magatartás?

Pető Attila 2015.11.11

Azzal teljesen egyetértek, hogy ha valaki a tanulói felé el tudja juttatni a teljes kérdésbankot, míg más nem, az tisztességtelen magatartás.
Azonban jelenleg nem tudok ilyen iskoláról. Az e-learningbe beiratkozó tanulók is csak teszt formájában jutnak hozzá a kérdésekhez!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet