Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Autósiskola

Sofőrvizsga nélkül ígértek gépjárművezetői jogosítványt Háromszéken

2015-09-29 09:34:17

Harmincnapos előzetes letartóztatásba került két Kovászna megyei férfi, akiket azzal vádol az ügyészség, hogy 1500 euróért cserében gépjárművezetői jogosítványt ígértek ügyfeleiknek.

Azt állították, hogy közben tudnak járni az illetékes hivataloknál a jogosítvány kiállítása érdekében, illetve a már meglévő engedélybe újabb járműkategóriák vezetési jogát is be tudják jegyeztetni.


A Kovászna megyei ügyészség szóvivője, Aldea Adrian a Maszolnak elmondta, a belügyminisztérium korrupcióellenes igazgatósága (DGA) és a Román Hírszerző Szolgálat segítségével lefülelt személyeknél, illetve az ügyben érintett sepsiszentgyörgyi intézmények székhelyén a napokban házkutatást tartottak.

Kiderült, hogy a két gyanúsított – Otea Petrică és Deme Csaba – idén július és szeptember között több személytől igényelt fejenként 1500 euró kenőpénzt. A befolyással való üzérkedéssel vádolt férfiakat 30 napos előzetes őrizetbe helyezték.


Háromszéken már több ízben volt korrupciós botrány a gépjármű-vezetői jogosítvány megszerzése körül. A gépkocsik beíratásáért és a jogosítványok kibocsátásáért felelős igazgatóság (DRPCIV) két alkalmazottja ellen két évvel ezelőtt indított bűnvádi eljárást az ügyészség, mert az egyik hivatalnok 200 eurót vett el, hogy a gyakorlati vizsgán átengedjen egy jelentkezőt. Ők a jogerős bírósági ítélet kihirdetéséig továbbra is dolgozhatnak, ám az ügyfelekkel nem érintkezhetnek, kizárólag papírmunkát végeznek.

Hat évvel ezelőtt pedig 200 rohamosztagos részvételével tartottak razziát, összesen 19 háromszéki otthonában vizsgálódtak, akiket azzal gyanúsítottak, hogy hamis jogosítványokat állítottak ki, és törvénytelenül írattak be gépkocsikat a forgalomba.

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet