Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 7 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Autósiskola

Hogyan válasszak magamnak jó autósiskolát?

2015-08-15 19:33:07

Általában a tanulók zöme egy iskolánál kezd és ugyanannál is fejezi be a tanulmányait. És ez a szerencsésebb eset.
Bár lehetőség van menet közben is iskolát váltani, általában ezek az áthelyezések csalódással érnek végett. Az új helyen sem történik csoda, ott is ugyanazok a vizsgabiztosok fognak vizsgáztatni, ugyanúgy felemeli a hangját az oktató a kritikus helyzetekben, ugyanúgy fizetni kell a szolgáltatásért.

Természetesen a legszerencsésebb az, ha kellően körültekintően választjuk meg leendő autósiskolánkat.
Ehhez szeretnénk segítséget adni!


A legfontosabb szempontok iskolaválasztás előtt:

Helyszín:
Általában az elméleti tanfolyam mindösszesen 3-4 hétig tart, B kategóriánál minimum 7 foglalkozás keretében.
A legtöbb autósiskola máshol tanít és máshol vezettet. Azaz az elsődleges szempont ne az legyen, hogy a lakhelyünkhöz közel van-e a kiválasztott elméleti oktatás, hiszen lehet hogy a vezetés, ami hosszabb ideig tart, a város másik végén lesz.

A legnépszerűbbek a belvárosi iskolák, főleg azoknak, akik nap, mint nap munka vagy tanulás végett bejárnak a városba.
Akik a külvárosokban laknak, körültekintően tájékozódjanak, mert előfordulhat, hogy Kőbányán van a KRESZ-oktatás, de utána vezetési gyakorlatra Kispestre kell járni.


Az iskola "nagysága":
Vannak kiváló egyszemélyes autósiskolák is, és minőségben kevesebbet nyújtó nagyok is.
Ennek ellenére érdemes pár tényezőt mérlegelni:

  • A nagyobb iskolák több oktatóval dolgoztatnak, tehát az esélyünk nagyobb, hogy gyorsabban végezhetünk.
  • A járműpark is valószínűleg választékosabb, az oktatás különböző fázisaiban rugalmasabb szolgáltatásokban lehet részünk. Pl. gyakrabban szerveznek helyben eü.-tanfolyamot, stb.
  • A nagyobb iskolák általában jobban "hallatják″ magukat, tehát hirdetésekben, interneten sűrűbben találkozhatunk velük, a kisebbek inkább ismerősi ajánlásra épülő családias jellegű képzést nyújtanak.
  • A nagyobb iskolák modernebb szemléltetőeszközökkel, technikai berendezésekkel, számítógépekkel rendelkezhetnek, ez is előnyt jelenthet. Saját orvosi vizsgálati lehetőséget szerveznek, saját tansegédleteik lehetnek stb.,
  • És az sem utolsó szempont, hogy általában nagyobb apparátussal dolgoznak, tehát hosszabb időszakban nyitva tartó ügyfélfogadóval rendelkezhetnek, gyakrabban szerveznek vizsgákat.
  • A kisebb iskolákban ugyanakkor családiasabb légkör fogadhat, ez is lehet előny.

Feltételes módban fogalmaztunk, tehát, hogy ezek az állítások egy-egy helyen igazak-e, arról győződj meg személyesen, vagy érdemes néhány internetes fórumot, Facebook oldalt is átböngészni!


Árak:
Feltétlenül figyeljünk arra, hogy a jogosítványszerzésnek kialakult, nagyságrendileg pontosan megállapítható költsége van.
Tehát kezeljük óvatosan a túlzottan olcsó ajánlatokat!

Azonos szolgáltatásról van szó, tehát nem létezhet, hogy két iskola között több tízezres nagyságrendű különbségek legyenek!

A legjobb ha megkérdezzünk ott végzett tanulókat a végeredményről, azaz az összes befizetett költségről!

Figyeljünk oda a reklámokban megjelenő árakra! Kérdezzünk rá érdeklődéskor, hogy valóban fedezi e valamennyi költségünket. Legyünk tehát körültekintőek!


A legfontosabb tanácsunk:

Ha valóban komolyan gondoljuk a jogosítványszerzést, akkor mindenképpen még a beiratkozás előtt keressük fel személyesen a kiválasztott iskolát!
Megismerhetjük a légkört, a velünk foglalkozó adminisztrátor vagy oktató személyiségét, ami alapján hamar eldönthetjük, hogy jól fogjuk érezni magunkat.


Tudtad ezt?

Az autósiskolák számára előírás, hogy ügyfélfogadót kell fenntartaniuk, ahol az ügyfélfogadási idő nem lehet kevesebb heti 8 óránál, amit hétköznapokon 8-20 óra között kell biztosítaniuk!

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!

Hozzászólások

Tringli Hajnalka 2016.08.10

Arról szeretnék érdeklődni, hogy angol nyelvű oktatás és vizsgáztatást melyik iskola végez? Kanadából hazatelepült, jogosítvánnyal rendelkező férfinek lenne rá szüksége, aki már tud vezetni, csak honosítani kellene a jogosítványát, de angol nyelven (ez az anyanyelve) sokkal könnyebben meg tudná ezt tenni. (tringli.hajnalka@gmail.com)
A választ és segítséget előre is nagyon köszönöm!

Pető Attila 2016.08.17

Kuti Tamást keresd a keszijogsi.hu oldalon keresztül!

Új hozzászólás írása
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet