Az üzenet elküldéséhez írd be számokkal, mennyi 6 x 5 a lenti mezőbe.

Bejelentkezés Legyél klubtag!
Autósiskola Jogosítvány

Októberig is eltarthat a jogosítvány szerzési nyári csúcs

2015-08-31 11:33:35

Augusztus végéig 2350 vizsgaigazolást adtak ki megyénkben, 25-tel többet, mint az elmúlt év azonos időszakában, tájékoztatta lapunkat a megyei kormányhivatal.


A levizsgázott tanulók 72 százaléka B-kategóriás jogosítványt akart: a 477 tizenhét éves fiatalon kívül 430 tizennyolc esztendős is számot adott felkészültségéből, s érdekes, hogy a 19 évesek közül csupán 250-en jöttek, s innen arányosan csökken a korosztályok jelentkezési száma.


– Idáig 10 955 elméleti, illetve gyakorlati vizsga volt – közölték. – Ebből 3454 a Kresz, ahol a sikerességi arány 62 százalékos. Ez a mutató a pótvizsgáknál már csak 45 százalékos.Somogyban 4141 forgalmi vizsgát tartanak számon, az alapvizsgák 59 százaléka sikerült. Az elméleti és gyakorlati pótvizsgák általában a második, harmadik nekifutásra jönnek össze a tanulóknak, de akadt olyan is, akinek jóval több próbálkozásra sem sikerül a megméretés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári csúcs még elhúzódik szeptemberre és októberre is, s a vizsgázók számában novemberben érezhető csökkenés.

A sonline.hu cikke alapján

Új hozzászólás írása
Kedves Klubtag! Kérjük, hogy ezen a felületen csak a cikkhez szorosan kapcsolódó hozzászólásodat írd le. Egyéb témában a kérdéseidet a jobb oldalon található kérdőjel megérintése után teheted fel!
Klubtag Számláló

0946

Legfrissebb hír
Változik a 24-es

Januártól változik a Képzési Rendelet